Voimaeläimet

Hanhi

Kolme hanhea seisoo rinnakkain hiekkatiellä. Kunkin kaula on ojentuneena yläviistoon.

Kuva: skeeze / Pixabay

Hanhi on tietoinen pitkästä kaulastaan, jonka kanssa se kurottelee uteliaana ylöspäin nähdäkseen korkeammalle. Kun sille päälle sattuu, määräilee ja puolustaa kovin asiaansa, mikä se ikinä onkaan. Kaipaa kavereita ympärilleen eikä viihdy yksin. Tykkää elää vapaana pihapiirissään ja pysyä selvillä mitä missäkin on meneillään, utelias kun on.

Haluat olla pää pystyssä näytillä, kun se kaula on niin pitkä. ”Minä täällä, näkyykö?” Vaikka viihdyt ihmisjoukossa, olet silti oma yksilösi, etkä siedä tungettelua tai ahdistut ja tuot sen kuuluvasti ilmi. Sinussa on kauneutta, jolla saavutat paljon osaksesi.

Hirvi

Hirvi, jolla on komeat sarvet, makaa loivalla rinteellä.

Hirven voimia ovat päättäväisyys, voimakkuus ja uteliaisuus. Ylvään hirven kruununa ovat sarvet. Se on vahva mutta pelokas ja on tietoinen voimistaan, muttei luota niihin. Ylväyttä ja kykyjä olisi vaikka millä mitalla, mutta hirvi pitää ne arkuuttaan piilossa.

Voimaeläimen neuvo:

Tuo piilossa olevat kykysi ja voimasi esiin, niin kykenet mihin vaan. Yllätät vielä itsesikin!

Kauris

Kauris katselee kohti metsikön reunassa..

Kuva: Lubos Houska / Pixabay

Kauriin ominaisuuksia ovat hentoisuus, kauneus, arkuus, liikakin säikkyys ja reviiritietoisuus. Kauris voimaeläimenä ei tue vahvuutta, vaan herkkyyttä. On epävarma oman itsensä suhteen. On kiltti, mutta myös vihaisuutta löytyy vaaran uhatessa. Pelkoja on paljon, kokee turvattomuutta, mutta on silti levinnyt ihmisten alueelle helppoa ruokaa saalistaen. Kun sille päälle sattuu, osaa myös aukaista suunsa ja puolustaa reviiriänsä, eli itseään, tai asuinpaikkaansa.

Voimaeläin viestittää, että sinussa on vaikutteita kauriin kauniista kehon kielestä ja liikehdinnästä. Samoin piilossa olevaa voimaa. Olet hyvä ja herkkä juuri noin. Anna voimasi ja varmuutesi näkyä enemmän, niin sinut huomataan.

Lehmä

Valkoinen lehmä syö ruohoa.

Kuva: ADD / Pixabay

Lehmä on lempeä ja onnellinen aina märehtiessään ja lypsyn jälkeen. Siinä ne, lehmän onnen avaimet. Se nauttii seurasta, yksin on hyljätty olo. Kiintyy isäntäänsä. Ruoka on A ja O lehmälle. Se rakastaa märehtiä ja muussata. Saa turvatun olon tutussa navetassa, jossa on tuttu ruoka ja kaverit. Laitumelle päästessään ottaa kaiken irti elämästä. Ruoka on tuoretta ja saa syödä jatkuvasti. Nam! ”Elämä on ihanaa”, miettii lehmä.

Nautit pienistä asioista. Ystävät ovat tärkeitä. Et kaipaa mitään erikoisuuksia. Kaikki on hyvin, kun on koti, ruokaa, lämmintä ja ystäviä.

Voimaeläimen neuvo:
Älä märehdi asioita liikaa tai liian monesti. Päästä asiat pois mielestäsi, kun olet käsitellyt ne.

Pöllö

Pöllö lentää kohti hämärällä niityllä. Taustalla näkyy tumma metsän reuna.

Kuva: Petr Elvis / Pixabay

Pöllö nuokkuu päivät puun oksalla. ”Älkää häiritkö. Nukun!” tuumii pöllö, jos sen vatsa on täynnä. Jos vatsaa kurnii, sen pitää herätä saalistamaan. Silloin pöllöä väsyttää ja harmittaa.

Yöt pöllö huhuilee ja touhuaa. Pää pyörii ympäri tutkien valppaana: ”Missä on saalis, nälkä kun on?” Pöllö lentää nopeasti ja hiljaa napatakseen saaliin. ”Minulla on suuret silmät ja ihmiset pitävät minua kauniina”, arvelee pöllö. Silmät hurmaavat, vaikkakin ne on tarkoitettu saaliin löytämiseksi. Pöllö seurailee ja tarkkailee, se on laiska luonteeltaan, mutta tarvittaessa nopea ja raju.

Olet yökyöpeli nauttien hämärästä ja pimeydestä. Aamuisin ja vielä päivälläkin käyntiin lähtö on vaikeaa. Silmäilet ihmiset tarkkaan ja vaistoat herkästi mielentilat. Olet vahva, päättäväinen ja itsenäinen. Vapaus on sinun ilosi. Et murehdi, vaan lentelet kevyesti päiväsi ohi ja ilta kun koittaa, toiminta alkaa. Saalistaessasi virkistyt, silloin kauneutenasi ovat silmät, joilla lumoat ja saat paljon aikaan. Asusi on mahtava. Päivisin hoivaat sitä kuin pöllö höyhenpukuaan ja yön pimeydessä pöyhistelet sen komeaksi. Loistat silloin.

Sika

Sian kärsä pilkistää aidan raosta.

Kuva: Pexels/Pixabay

Sika on söpö röhnötin saparonsa kanssa. Työntelee kärsäänsä sinne tänne. Kieppuu mudassa ja nauttii siitä. Ääntä lähtee todella paljon, jos tuntee pelkäävänsä. On sitkeä, ärhäkkä, mutta myös kiltti. On siis ulkoisesti viehättävä.

Sisäisesti on sitkeä, tietää mitä haluaa ja tarvitsee. Pitää päänsä ja antaa äänensä kuulua, jos asiat eivät mene niin kuin pitää. Kiinnittää huomion nopeasti itseensä. Saa ihmiset pitämään itsestään helposti. On hurmaava.

Voimaeläimen neuvo

Kiinnitä huomiota ääneesi. Taivu muidenkin ratkaisuihin, sillä mielipiteesi ei ole aina oikea. Kuuntele paremmin.

Copyright © Enkelin Esiliina